termosemineu

Cuprins:

  • Avantajele centralei termice
  • Ce este un termosemineu?
  • Care sunt avantajele unui termosemineu?
  • Cum alegem un termosemineu?
    • Designul unui termosemineu
    • Puterea unui termosemineu
    • Functiile unui termosemineu
    • Randament si instalare

Exista o veche vorba care spune ca omul gospodar isi face iarna car si vara sanie. Pe acest principiu, desi afara inca este cald, ne-am gandit sa discutam in articolul de fata despre sistemele pentru incalzirea locuintelor, fie ca vorbim despre cele moderne precum centrale electrice sau despre cele mai putin conventionale, si anume termoseminee sau cazane cu gazeificare, pe peleti si lemne. Astfel, cand va veni frigul, caminul tau va fi pus la adapost iar tu te vei bucura de un confort termic sporit.
Insa cum stim ce anume este mai avantajos si care ni se potriveste cel mai bine?
Fiecare prezinta avantajele si dezavantajele sale, iar mai jos vom face o analiza a fiecarui tip, pentru a putea face cele mai inspirate alegeri.

Avantajele centralei termice
Foarte comune, centralele termice reprezinta o optiune potrivita pentru incalzirea diverselor spatii, de la cele comerciale, la locuinte private, scoli, institutii si nu numai.

Centralele termice pot fi de mai multe tipuri:
– Centrale termice pe gaz
– Centrale termice electrice
– Centrale termice pe lemne
Centralele termice au avantajul ca nu au dimensiuni prea mari, incadrandu-se perfect in garsoniere sau apartamente mai mici. Acestea nu necesita o camera tehnica separata, sunt usor de montat de catre un instalator autorizat pentru maxima siguranta, sunt intuitive si moderne.

De obicei, tipul de centrala se alege tinand cont de cativa factori. In primul rand, exista gospodarii ce nu sunt racordate la gaze si atunci cele electrice si pe lemne sau peleti devin alegerile cele mai bune. Cele electrice au avantajul ca sunt usor de montat si sigure, insa factura la electricitate poate fi una ridicata in functie de consum. Centralele pe peleti sunt economice, insa ele trebuie alimentate periodic cu acest tip de combustibil pentru a face fata temperaturilor scazute.

Ce este un termosemineu?

termosemineu-pe-peleti-ferroli-mirano-pellet-24-n-24-kw

Daca totusi iti doresti o alternativa la centrala termica, poti alege un termosemineu, acesta fiind ideal mai ales pentru casele din mediul rural sau casele de vacanta. Cu un design deosebit, au un randament al caldurii foarte bun, functionand pe baza unui tip de combustibil ecologic si avand costuri reduse.

O varianta foarte potrivita este termosemineul pe peleti Ferroli Mirano Pellet 24 N, 24 kW pentru case de pana in 200 mp. Acesta este foarte economic, fiind optimizat prin intermediul unui algoritm de modulare, ce permite o dozare eficienta a peletilor, in scadere, pe masura ce cazanul se apropie de temperatura ridicata.

Acesta este dotat cu:

  • pompa incalzire;
  • vas de expansiune;
  • supapa de siguranta;
  • termostat de siguranta;
  • panou de comanda digital;
  • arzator pe peleti cu autocuratare prin debit de aer marit;
  • buncar peleti;
  • tavita de cenusa detasabila.

In plus, beneficiaza de garantie 2 ani, insa este bine de stiut ca pentru a beneficia de garantia produsului punerea in functiune, gratuita, trebuie sa fie facuta de un Centru Service Autorizat.

Care sunt avantajele unui termosemineu?

  • Este complet echipat;
  • Nu necesita camera tehnica separata (daca vorbim despre o casa mica sau chiar medie);
  • Prezinta posibilitatea conectarii la boiler extern, in vederea producerii apei calde menajere;
  • Se poate conecta cu un termostat de ambient;
  • Are putere ridicata de incalzire, un termosemineu de 24 kW putand incalzi pana la 180 mp.
  • Un termosemineu pe peleti este ecologic, peletii sunt practic resturi de lemne ce se refolosesc. Se gasesc usor pe piata, insa este indicat sa nu folosesti peleti de calitate inferioara pentru evitarea depunerilor reziduurilor pe instalatie.

Cum alegem un termosemineu?

Cel mai bine este sa iei legatura cu specialisti sau consultanti, precum cei de la Ucrom, care te pot ghida in alegerea celui mai bun termosemineu, in functie de dimensiunea spatiului ce trebuie incalzit, dar si de dimensiunea aparatului in sine.

Designul unui termosemineu

termosemineu-pe-peleti-ferroli-salerno-pellet-24-24-kw

Pe piata exista aparate mai mici, ce pot avea si un rol decorativ, aducand un farmec aparte intr-o incapere, insa exista si varianta termosemineelor foarte mari, ce trebuie amplasate intr-o camera speciala, acestea din urma avand, bineinteles, o putere ridicata si un randament pe masura

Designul joaca si el un rol foarte important, unele termoseminee avand aspect clasic, rustic iar altele linii moderne, pentru a putea fi incadrate perfect in diferite tipologii de decoruri. Ce poate fi mai placut si mai relaxant decat sa stai intr-o seara geroasa de iarna si sa privesti dansul flacarilor?

Puterea unui termosemineu

Intotdeauna un termosemineu se va alege in functie de dimensiunea spatiului ce trebuie incalzit, tinand cont insa si de izolarea casei (daca aceasta exista sau nu si modalitatea in care aceasta a fost facuta si tipurile de materiale folosite). De obicei, in cazul termosemineelor, un 1 kW incalzeste o suprafata intre 10-12 mp. Verificati mp din locuinta si calculati ce putere vi se potriveste cel mai bine sau, pe baza masuratorilor proprii, va puteti sfatui cu un consultant pentru a putea face cele mai bune alegeri.

Functiile unui termosemineu

Destul de complexe, termosemineele nu doar arata bine, ci sunt si automatizate pentru un confort in utilizare, asemeni unei centrale. Insa trebuie sa se tina cont de  numarul de radiatoare ce pot fi legate la un anumit tip de termosemineu. De asemenea este important sa stim daca acesta poate fi legat la un boiler extern pentru apa calda menajera sau contine un ventilator cu tiraj fortat.

Randament si instalare

Spre deosebire de centralele clasice, un termosemineu prezinta economie pe termen lung, desi pretul initial poate fi mai mare decat al unei centrale. Instalarea unui termosemineu se va face tinand cont de spatiul disponibil, aerisire si intotdeauna doar de catre un specialist.

Pentru intrebari suplimentare in legatura cu sisteme de incalzire, de la centrale termice, pana la cazane cu combustibil solid, cu ardere clasica sau ardere prin gazeificare, nu ezita sa iei legatura cu un consultant Ucrom pe adresa de email: office@ucrom94.ro sau la numerele de telefon: 0751 086 439 si 0751 083 459!

Suntem intotdeauna pregatiti sa raspundem nevoilor clientilor nostri cu informatii corecte si pertinente si produse de calitate superioara, provenite de la producatori de renume.