termostat-ambiental-Homplex

Cuprins:

  • Ce este un termostat ambiental?
  • Modalitate de functionare a unui termostat de camera
  • Cum si unde se monteaza un termostat
  • Tipuri de termostate de camera
  • Termostat ambiental programabil inteligent. Care sunt avantajele acestuia
  • De ce sa alegi un termostat ambiental Homplex NX1

Gestionarea consumului de energie este un subiect intens dezbatut in ultima perioada, mai ales de cand au avut loc scumpiri majore atat la gaze cat si la curentul electric. Pentru a te putea bucura totusi de un confort termic decent, dar fara sa iti dai tot salariul pe facturi, este nevoie sa iei in considerare achizitionarea unui termostat de ambient pentru a putea controla mai bine consumul de energie.

Ce este un termostat ambiental?

Termostatul de camera este un dispozitiv de dimensiuni reduse ce iti permite sa reglezi, cu ajutorul butoanelor sau a unei rotite, temperatura la interior, dupa bunul plac. Astfel, ai un control absolut al temperaturii, chiar si atunci cand esti plecat de acasa, el mentinand o temperatura constanta in permanenta.

Prin intermediul unui termostat de camera sunt corectate variatiile de temperatura dintr-o incapere.

Modalitate de functionare a unui termostat de camera

Avand dimensiuni reduse, termostatul ambiental este foarte usor de integrat in diverse camere, in vederea mentinerii unei temperaturi constante, fara a fi nevoit sa umbli la calorifere sau la centrala termica.

Termostatul ambiental are la baza senzori ce ii permit sa masoare temperatura de la interior, comparand-o cu cea setata de catre utilizator. In cazul in care cele doua temperaturi nu coincid si se observa o scadere a temperaturii ambientale, micul aparat, termostatul de camera, va transmite un semnal catre centrala termica, care va porni. De indata ce se ajunge la temperatura optima, centrala va primi iar un semnal de la acesta, pentru a se opri.

Cum si unde se monteaza un termostat

Pentru o acuratete ridicata, este indicat ca termostatul sa fie amplasat intr-o camera de trecere, in care nu este nici prea rece, nici prea frig. De asemenea, acesta nu se va aseza pe o suprafata in permanenta rece, precum o polita de metal, piatra sau marmura, preferabil sa fie asezat pe o piesa de mobila.

Tine cont de gradul de umiditate al incaperii in care este amplasat, pentru a nu afecta temperatura citita si evita sa-l pozitionezi prea aproape de fereastra. Iar, pentru a fi in permanenta in calea fluxului de aer, asigura-te ca distanta fata de podea este mai mare de un metru.

Cum exista mai multe tipuri de termostate de camera, unele cu montare in perete, altele cu stativ, unele cu fir, altele wireless, trebuie sa vezi care ti se potriveste mai bine tie.

Tipuri de termostate de camera

  1. Termostat ambiental mecanic: acesta o varianta simpla, usor de utilizat, si cea mai economica de pe piata. Isi face treaba cu usurinta, dar incalzirea se opreste manual in momentul in care s-a ajuns la temperatura dorita. Un mare dezavantaj al acestui tip de termostat de camera este ca acesta nu poate fi controlat de la distanta.
  2. Termostat ambiental electronic: acesta prezinta o multime de avantaje, fiind extrem de versatil; este prevazut cu afisaj si are posibilitatea de programare. Recomandarea noastra este termostatul electronic wireless Homplex NX1, realizat integral in Romania, prevazut cu un design modern si care nu are nevoie de un montaj in perete. Pentru a se potrivi in orice tip de interior, acesta este disponibil in trei culori (alb, gri si negru).

Termostat ambiental programabil inteligent. Care sunt avantajele acestuia

In portofoliul Ucrom se regasesc o multime de tipuri de termostate ambientale, de la termostat digital wireless programabil, pana la cele cu fir, programabile sau neprogramabile dar si termostate inteligente, precum cele de la Homplex – producator roman ce ofera solutii moderne si complexe in domeniul energiei. Astfel Homeplex NX1 este primul termostat ambiental programabil inteligent realizat in totalitate in Romania. Acesta vine impreuna cu o aplicatie ce se instaleaza cu usurinta pe un smartphone.

De ce sa alegi un termostat ambiental Homplex NX1

termostat-ambiental-NX1

Homplex NX1 este un termostat ambiental compatibil cu toate centralele termice, avand rolul de a asigura o interfata intre utilizator si sistemul de incalzire. Are un aspect modern, iar prin intermediul wireless-ului vei putea controla eficient temperatura la interior, chiar din telefonul tau. Ce poate fi mai placut decat sa ajungi acasa infrigurat si, de indata ce patrunzi in casa, sa te bucuri de o temperatura optima, confortabila, pentru intreaga familie?

Iata ce caracteristici tehnice are termostatul ambiental Homplex NX1:

  • Este prevazut cu afisaj LCD, iluminat;
  • Temperatura afisata este setata in grade Celsius;
  • Memoreaza setarile, chiar si in cazul caderilor de curent;
  • Are raza de actiune de aproximativ 100 m, in camp deschis;
  • Mod de functionare programat (fiecare zi a saptamanii/ Manual/ Zi/ Noapte/ Plecat);
  • Programare 7 zile individuale, cu intervale zilnice nelimitate.

Cand vine vorba despre confortul casei noastre, avem grija intotdeauna sa facem cele mai documentate achizitii. Iar acelasi lucru ar trebuie sa-l facem si atunci cand ne gandim la siguranta familiei.

De aceea, ia in considerare si instalarea unui detector de gaze, usor de montat, cu dimensiuni reduse, dar care poate face cu adevarat o diferenta in cazul unor scurgeri de gaze. Un detector de gaz metan, precum cel de la Homplex, HD100 Double Control, un aparat de ultima generatie al carui focus este siguranta utilizatorilor, nu ar trebui sa lipseasca din nicio locuinta, fiind proiectat sa functioneze cu electrovalvele normal deschise si normal inchise, cu voltaj de 230 VAC, ideal pentru spatii rezidentiale.

detector-gaze

Confortul si siguranta merg mana in mana, asa ca nu face rabat de la niciuna din ele. Pentru intrebari suplimentare sau comenzi, ia legatura cu un consultant la unul dintre numerele de telefon: 0751 086 439 si 0751 083 459, sau pe adresa de email: office@ucrom94.ro!

Nu uita ca in portofoliul Ucrom.ro regasesti o gama vasta de centrale termice, radiatoare, incalzitoare de apa, pompe si hidrofoare si o multime de accesorii pentru instalatii!