Pentru multi dintre noi, vara este anotimpul preferat dar temperaturile ridicate ne pot afecta buna-dispozitie, confortul si chiar sanatatea. Daca la exterior nu avem un control asupra caniculei, la interior îi putem veni de hac cu ajutorul unui aparat de aer conditionat potrivit.
In cazul in care ai deja unul, trebuie sa il verifici, pentru a te asigura ca functioneaza in parametrii optimi, fara sa iti puna sanatatea in pericol.
Utilizarea frecventă sau neutilizarea aparatului pe o perioada mai mare de timp favorizeaza depunerea prafului pe filtre si pe componente. Pentru ca acesta sa nu fie raspandit in interiorul spatiului si implicit inhalat, este recomandat ca, periodic, filtrele sa fie curatate si spalate. Astfel, bacteriile si microbii nu se vor raspandi peste tot prin aer.
Un motiv in plus pentru a-i oferi o ingrijire corespunzatoare este ca faci economie la bani, deoarece o mentenanta periodica te ajuta sa prelungesti durata de viata a aparatului de aer conditionat.

Cand trebuie sa cureti aparatul aer conditionat

La cel putin 6 luni este recomandata curatarea aparatului de aer conditionat, daca acesta nu prezinta vreo problema vizibila. In cazul in care scoate diferite zgomote, emana un miros neplacut, inecacios, nu mai porneste sau nu mai raceste asa cum ar trebui, sunt necesare luarea unor masuri imediate.

Curatarea aparatului de aer conditionat

Igienizarea aparatului de aer conditionat poate fi facuta personal sau de catre o echipa specializata. Daca vrei sa te ocupi chiar tu de aceasta activitate, iata care sunt pasii pe care ii ai de parcurs:
Scoate filtrele si indeparteaza praful: poti folosi apa si putin detergent pentru a le curata in profunzime, apoi clateste-le cu apa din abundenta si lasa-le la uscat.
Aspira componentele, in principal bateria evaporatorului dar si restul pieselor. Eventual, dupa aspirare, poti folosi si o laveta sau o carpa uscata pentru a le sterge.
Verifica sistemul de scurgere al condensului: te poti folosi de o sticla de apa, pe care o torni usor pe traseul de scurgere condens. Observa traseul apei, iar daca constati ca apa se scurge pe podea, cheama un specialist pentru reparatii.
Verifica daca are suficient freon. O cantitate redusa de freon inseamna ca aparatul nu functioneaza in parametrii setati sau afiseaza erori la pornire. In cazul in care observi aceste lucruri, solicita unei echipe de service interventia pentru completarea cu agent frigorific, astfel incat aparatul de aer conditionat sa raceasca incaperea corect.
Fii atent la cabluri: acestea trebuie sa fie integre, sa nu prezinte rupturi sau diverse deteriorari.
Acum, ca te-ai asigurat ca ai un aparat de aer conditionat curat si igienizat, te poti bucura de racoare in casa.

Recomandari Ucrom aparate aer conditionat

Daca totusi doresti inlocuirea acestuia cu un model mai nou, cu performante ridicate si eficienta energetica mai buna, iti propunem cateva modele de la producatori de renume, ce vor face o diferenta in confortul tau. Pe toate le regasesti in portofoliul Ucrom.ro:

Aparat aer conditionat Midea Xtreme ALL EASY PRO NORDIC 9000 BTU

Aparatul aer conditionat Midea Xtreme ALL EASY PRO NORDIC 9000 BTU este un model nou, avand o multime de avantaje. Iata ce il deosebeste de alte aparate de aer conditionat:

• prezinta cea mai ridicata temperatura a aerului la evacuare: 50⁰C;
• in doar 60 de secunde, temperatura aerului evacuat atinge chiar 35⁰C;
• chiar si atunci cand temperatura exterioara ajunge la 20⁰C, XtremeEngine™ functioneaza la capacitate de incalzire maxima;
• ajuta la economisirea energiei, oferind trei optiuni de functionare, la niveluri diferite de putere consumata: la 50%, 75% si 100%. Ai un control deplin asupra facturii tale de energie, avand posibilitatea ajustarii consumului.
• acesta are un sistem de filtrare dublu, pentru eliminarea substantelor si a particulelor nocive;
• usor de montat, de curatat, cu un design elegant.
Citeste aici restul specificatiilor tehnice!

Aparat aer conditionat Gree Fairy Black LCLH, 9000 BTU, Clasa A++ , Wi-Fi Intelligent Control si kit de instalare incluse

Aparat aer conditionat Gree Fairy Black LCLH, 9000 BTU, Clasa A++, se remarca inca de la inceput printr-un design futurist, modern, usor de integrat, atat in spatiile profesionale, cat si in locuintele personale.

Iata care sunt avantajele modelului de aparat aer conditionat Gree Fairy Black si cu ce functionalitati iese in evidenta:
• incorporeaza tehnologii avansate, de exemplu: generatorul de ioni Cold Plasma, flux de aer 3D si functia inedita “I Feel”;
• temperatura la interior este usor de controlat, prin aplicatia GREE+;
• functia “TURBO”;
• functia “Preincalzire inteligenta”, ce protejeaza impotriva curentilor de aer rece, in momentul in care aparatul AC este utilizat pentru incalzire;
• functia de dezumidificare – excesul de umiditate este indepartat prin controlul temperaturii ambientale;
• sistem de dezghetare inteligenta pentru unitatea exterioara.
Afla mai multe despre aparatul de aer conditionat Gree Fairy Black LCLH, aici!

Aparat de aer conditionat Gree PULSAR 9000 BTU, Clasa A++, Wi-Fi Control si kit de instalare incluse

Aparatul aer conditionat Gree Pulsar 9000 BTU reprezinta o varianta foarte buna pentru cei care isi doresc un aer mai curat la interior. Acest model vine cu o multime de optiuni atragatoare, de ultima generatie, contribuind la realizarea unui micro-climat cu un aer purificat.

Printre cele mai importante beneficii ale acestui aparat aer condtionat mentionam:
• generator ioni Cold Plasma+ ce purifica aerul din incapere si il sterilizeaza, distrugand bacteriile in proportie de 93%, eliminand si mirosurile neplacute;
• ventilator 7 viteze;
• functia auto-curatare, in 4 pasi, ce are la baza o tehnologie inovatoare, de curatare in profunzime a evaporatorului. Aceasta permite indepartarea murdariei, eliminand eventualele surse ale mirosurilor neplacute si pastrand aerul curat.
• I-Feel, seteaza temperatura optima, personalizata pentru fiecare.
Citeste mai multe specificatii tehnice ale acestui aparat de aer conditionat aici!

Aparat aer conditionat Yamato Optimum 12000 BTU, control Wi-Fi, DC Inverter, kit de instalare inclus

aparat-de-aer-conditionat-yamato-optimum-12000-btu-control-wi-fi-zero-wind-r32-dc-inverter-kit-de-instalare-inclus

Acest tip de aer conditionat este apreciat pentru raportul excelent intre pret si calitate, pe care il ofera. Spre deosebire de modelele precedente, acesta vine cu cateva update-uri. Printre cele mai importante functionalitati ale aparatului aer conditionat Yamato Optimum mentionam:

• ventilator cu 6 viteze, inclusiv Silentios si Turbo;
• flux inteligent 3D, ce permite aerului sa fie distribuit intr-un mod uniform, in intreaga incapere. Fluxul de aer, ce poate fi suflat atat pe verticala cat si pe orizontala, se ajusteaza din telecomanda;
• control Wi-Fi, care este inclus in pachet;
• filtru usor accesibil, are o densitate ridicata si este lavabil, se poate accesa cu usurinta din partea superioara a unitatii AC.
• DC Inverter, SEER A++/ SCOP A+, permite o functionare silentioasa, eficienta, cu un consum energetic redus. Viteza compresorului variaza (tehnologie Inverter), asigurand atat mentinerea temperaturii setate, cat si economisirea energiei, cu pana la 60% fata de tehnologia non-inverter;
• Clean & Anti-Mildew ce permite, printr-o simpla apasare a butonului, activarea functiei de auto-curatare in 4 pasi: inghetare rapida, dezghetare, uscare si sterilizare la temperatura ridicata a evaporatorului.

Restul specificatiilor tehnice ale aparatului de aer conditionat Yamato Optimum le descoperiti aici!

Calitatea vietii este net imbunatatita cu ajutorul unui aparat de aer conditionat performant, ce filtreaza si recircula aerul, care insa este prietenos si cu bugetul familiei. De aceea, la Ucrom ne dorim sa oferim clientilor nostri produse cu raport pret-calitate excelent si ne ambitionam sa ne dezvoltam in permanenta portofoliul pentru a oferi cat mai multe optiuni.
Te asteptam in magazinul nostru pentru a descoperi si alte categorii de produse ce iti pot fi de folos precum: radiatoare si convectoare, cazane si combustibil solid, incalzitoare de apa, pompe si hidrofoare si nu numai!