Industria aparatelor de aer conditionat a trecut in ultimii ani prin schimbari majore, producatorii incercand sa aduca in casele oamenilor confortul la un nivel sporit. Tehnologiile de ultima generatie isi spun cuvantul si, de aceea, noile variante de aparate de aer conditionat disponibile pe piata sunt performante, in conditiile unui consum substantial redus. Utilizarea acestora nu mai este un lucru sezonier, doar in zilele toride de vara, ci a devenit o optiune viabila si pentru incalzirea locuintelor in anotimpurile reci. Tocmai de aceea, s-au cautat solutii ca acestea sa atinga un grad ridicat al confortului, atat termic, cat si financiar si, in plus, sa fie prietenos cu mediul.

Investitiile facute in cercetare si dezvoltare de catre marii producatori au dat nastere unor aparate net superioare celor ce se regaseau pe piata in urma cu ceva ani, aducand schimbari majore in climatul unui spatiu, fie ca vorbim despre locuinte, sedii de birouri, hale etc.

Inclinatia naturala a producatorilor este de a obtine si de a oferi clientului final cel mai ridicat grad de confort, dorind sa se plieze totodata pe nevoile oamenilor dar si sa reduca considerabil impactul asupra mediului.

In acest sens, Daikin – lider mondial in domeniul aparatelor de aer conditionat – a dat tonul, asumandu-si rolul de inovator, gasind solutia potrivita: agentul de racire R-32. A fost prima companie din lume care a utilizat acest gen de agent frigorific pentru pompe de caldura si incarcarea aparatelor de aer conditionat. R-32 a fost aplicat mai multor modele de aer conditionat din gama Bluevolution, precum: Emura, Sensira, Stylish, Comfora si Perfera.

In timp, pe langa Daikin, si alti producatori precum Midea si Ariston au devenit constienti de importanta unui mediu sanatos si s-au aliniat noilor standarde in materie de agenti de racire, optand pentru variante mai putin poluante si cu un impact asupra incalzirii globale tot mai mic. Performante, accesibile pentru consumatori, cu caracteristici deosebite, acestea respecta in totalitate normele europene privind folosirea agentilor frigorifici in camine.

aparat-aer-conditionat-midea-blanc-r32-ma-09nxd0ma-09n8d0-9000-btu

Care sunt avantajele agentului de racire R-32?

In primul rand, acesta polueaza mai putin decat R410A. Incepand cu anul 2025, potrivit unor reglementari la nivelul Uniunii Europene, va fi interzisa comercializarea aparatelor de aer conditionat incarcate cu freon R410A. Sistemele rezidentiale tip split ce au un continut de pana la 3 kg de agent frigorific nu vor mai putea fi incarcate cu acest tip de freon, din cauza potentialului sau ridicat de incalzire globala. R-32 vine la pachet cu o multime de beneficii, fiind eficient din punct de vedere energetic, permitand utilizarea unei cantitati mult mai mici de freon la incarcarea aparatului de aer conditionat, comparativ cu predecesorul sau.

Este un agent frigorific pur, monocomponent, usor de recuperat si de reutilizat, avand o toxicitate redusa. In plus, R-32 pastreaza cateva caracteristici de la R410A fiind usor de manipulat si folosit.

Agentii frigorifici se evalueaza, de obicei, in functie de anumiti factori, cum ar fi eficienta energetica, potentialul de incalzire globala (GWP) si eficienta resurselor naturale. In comparatie cu R410A, agentul R-32 reduce impactul asupra mediului inconjurator cu pana la 68%.

Pentru ca utilizeaza mult mai putina energie si are posibilitatea de a atinge temperatura dorita intr-un timp mult mai scurt, R-32 devine o optiune performanta a aparatelor de aer conditionat, crescand astfel confortul utilizatorului final.

Aparate de aer conditionat ideale pentru un mediu protejat

Ucrom faciliteaza accesul la o finantare a clientilor pentru achizitionarea unor aparate in concordanta cu noile standarde de mediu impuse, atat prin posibilitatea achizitionarii acestora in sistemul de credit pus la dispozitie cat si prin politica de preturi promotionale activa pe site.

Pentru comenzi rapide puteti intra pe www.ucrom.ro iar in cazul in care aveti nevoie de consiliere in vederea achizitionarii unor produse ne puteti contacta la numerele de telefon: 021. 310.56.20/0751.086.439, pe adresa de email: office@ucrom94.ro sau ne puteti sa vizita la showroom-ul din Bucuresti, sector 6, Bdl. Timisoara nr. 84.