Nu este o sarcina deloc usoara alegerea unei noi centrale, iar cu asta cred ca multi sunt de acord. Intr-o piata care abunda de marci de prestigiu cu preturi asemanatoare, ne putem simti usor coplesiti, mai ales daca nu avem cunostintele necesare pentru a lua fiecare site din domeniu de pe piata, pentru a face analize detaliate. Insa, pentru ca vorbim despre o investitie financiara destul de mare, este extrem de important sa facem alegerea corecta sau, atunci cand nu suntem decisi, sa apelam la specialistii din domeniu.

Dar care sunt criteriile dupa care putem alege ce este mai bun pentru noi?

In primul rand, trebuie luata in considerare suprafata pe care o dorim incalzita deoarece in functie de aceasta se va alege si capacitate centralei. Dupa aceea, tipul de combustibil (gaz sau combustibil solid), pentru apartament sau casa si nu in ultimul rand, un criteriu foarte important este si numarul de persoane care locuiesc in acel spatiu.
In general, centralele nu sunt folosite doar la incalzirea camerelor, ci si a apei menajere.

Alti factori demni de luat in seama, pe langa volumul de incalzit, sunt:
– Tamplaria
– Pierderile termice
– Si chiar zona geografica

In general, specialistii recomanda ca o centrala sa fie mai puternica decat necesarul spatiului respectiv pentru a putea face fata unor situatii deosebite, cum ar fi temperaturi extrem de mici sau consum excesiv de apa.

Si pentru ca ne dorim sa va oferim informatii concrete si bine punctate, mai jos avem cateva variante de centrale, pe gaz, cu performante deosebite:
Gama de centrale Ariston Genus One  – aceste centrale se gasesc in mai multe variante, de la cele de 24KW, 30KW si 35 KW.

centrala-ariston-genus-one-24-kw

Caracteristici:
Centralele Ariston Genus One se bucura de ecran tactil, rezolutie mare, ecran LCD si un design modern, ideale pentru persoanele pasionate de tehnologie si gadgeturi, putand fi controlate de la distanta prin aplicatia Ariston Net si dispozitivul Wi-Fi gateway, ce pot fi instalate suplimentar.

In plus, sunt dotate cu:
– Control electronic al arderii
– Raport de modulare 1:10
– Un nou sistem de caldura din otel-inox, pentru mai multa fiabilitate
– Protocol de comunicare BusBridgeNet®
– Panouri fonoabsorbante

O alta varianta o reprezinta gama de centrale De Dietrich MPX 24/28 MI, care se gasesc pe ucrom.ro in variantele de 24KW si 28KW.

centrala-de-dietrich-mpx-2428-mi-24-kw

Acestea sunt centrale murale in condensare, avand o dimensiune compacta, pentru incalzire si apa calda menajera.

Ca avantaje, acestea se bucura de:
– Schimbator de caldura spiralat, din inox
– Modul hidraulic cu corp din alama, by-pass automat, vana deviatoare, supapa de siguranta 3 bar, manometrul, schimbatorul de caldura in placi, din inox
– Vas de expansiune de 7 litri pentru MPX 24/28 MI Compact
– Tablou de comanda simplu si functional cu afisaj digital, butoane de reglaj al temperaturilor de incalzire si acm, buton de acces la toti parametrii de reglaj si afisarea codurilor de eroare cu istoricul respectiv.