Grija facturilor la caldura ar putea sa ramana doar un episod din trecut, care sa nu ne mai dea batai de cap si pentru care sa nu mai fie nevoie sa ne ingrijoram. Iernile pot fi si altfel, nu doar cu facturi marite si calorifere semi-calde. Instalarea panourilor solare este o solutie la indemana care aduce cu ea o multime de beneficii pentru proprietarul unei locuinte. In plus, ce ai zice daca ai putea sa vinzi surplusul de energie generat de casa ta?

O documentare temeinica este necesara inainte de achizitonarea unor astfel de panouri, pentru a sti cel mai bine ce anume ti se potriveste. Panourile sunt de doua feluri: cele solare, care transforma radiatiile in energie termica, permitand incalzirea apei menajere si cele fotovoltaice care o transforma in energie electrica, potrivita fiind pentru incalzire.

Cum functioneaza panourile solare?

Energia radiata de soare este captata de catre panoul solar si face ca lichidul de transfer ce se afla in interiorul panoului sa se incalzeasca. Caldura din lichid se transfera, cu ajutorul unui schimbator de caldura, in rezervorul de apa calda.

Panourile solare se instaleaza de cele mai multe ori pe acoperisul casei, colectand caldura produsa de soare si incalzind boiler-ul.

Colectoarele pot fi de doua feluri: cu tuburi vidate sau plate.

Avantajele panourilor solare sunt numeroase:

– gratie energiei solare care este nelimitata si care este folosita de aceste sisteme, costurile facturilor sunt reduse semnificativ;

– asigura in medie pana la 70% din nevoia de apa calda menajera/an;

– nu necesita mentenanta;

– in cazul in care exista un surplus de energie, acesta poate fi stocat;

– durata de viata este mare, pana la 20 de ani;

– sunt ecologice, nu emit noxe si nu produc niciun fel de reziduu;

– sunt usor de montat si foarte fiabile.

In cazul in care am reusit sa iti captam atentia cu mutitudinea de beneficii enumerate mai sus, la Ucrom iti punem la dispozitie pachete speciale Ariston KAIROS THERMO compuse din panou solar si boiler, potrivite pentru a fi montate pe acoperis inclinat, plan sau pe sol.

Aceste pachete cu panouri solare se bucura de o performanta ridicata, componentele fiind realizate din materiale de o calitate superioara. Rezervorul din otel cu protectie exclusiva cu email pe baza de titan, circuitul hidraulic cu tevi din cupru si carcasa din zinc-magneziu asigura un nivel ridicat de fiabilitate, protectie anticoroziune, eficienta ridicata si o durata lunga de viata. Structura cu tehnopolimer izolat care integreaza orificiul de evacuare a condensului si conducta de iesire cu flansa asigura un proces de productie mai precis.

Pachetele difera in functie de necesitatile fiecaruia:

Pachetul KAIROS THERMO HF 150/1 TT contine un panou solar si un boiler de 150 litri, fiind potrivit pentru o gospodarie nu foarte mare. Acesta este prevazut cu un schimbator de caldura optimizat care asigura incalzirea rapida a apei menajere iar racordul garniturii inelare permite o instalare usoara. Acesta se poate lauda cu un design atragator si simplu.

Pentru spatii/locuinte/gospodarii mari recomandam pachetul KAIROS THERMO HF 300/2 TR format din doua panouri si un boiler de 300 litri. Acesta se poate monta pe sol sau pe un acoperis plan. kairos-thermo-hf-3002-tr (2)

In cazul in care ai anumite temeri legate de vremea rece, in care soarele nu este foarte puternic, nu trebuie sa iti faci griji caci panourile solare termale functioneaza si iarna desi, ce-i drept, la parametrii mai redusi. Insa, in zilele innorate boilerul cu care este prevazut isi va face treaba cu succes.

In plus, elimini emisia de dioxid de carbon, contribuind astfel al un mediu mai sanatos.